Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2019:

Hävvi i Glen

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenBrunchEnklare mat i bar eller specialavdelningParkeringUteserveringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterSommarkrogVinterkrogMedlem i Visita – Svensk BesöksnäringAmerican Express-anslutenHjärtekrog
 • Glen 530, 840 31 Åsarna — Jämtland
 • Tel: 070-6006476
 • www.havviiglen.se
 • Priser: Förrätt 115 - 175 kr, varmrätt 195 - 395 kr, dessert 145 - 165 kr. Meny 595 - 1395 kr.
 • Antal platser: 56
 • Öppet: Januari efter beställning. Feb-maj tor-sön 11-21. Maj-juni efter beställning. 2/7-17/8 tis, fre 12-18, ons-tor, lör 12-21. 18/8-31/9 efter beställning. Oktober stängt. Nov-dec efter beställning och julbord.
 • Krögare: Elaine Asp
 • Köksmästare: Elaine Asp
 • Vägbeskrivning: Väster om Östersund vid Oviksfjällen. Via Frösön över Vallsundsbron, höger mot Oviken, Myrviken och Persåsen. Avtag Fäbodvägen, 5 mil till Glen. Se vägbeskrivning på karta
 • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Hävvi i Glen

Självklart samiskt - vilt och vackert

Nog ligger Hävvi lite avsides och grusvägen dit ställer krav på restauranggästerna, men väl framme blir du rikt belönad – för i de jämtländska fjällvidderna ligger en fantastisk liten restaurang som heter just "Självklart" fast på samiska. Elaine Asp bjuder på samiska smakupplevelser utan kompromisser. Traditionsenligt tar hon till vara på de allra finaste råvaror hon hittar på fjället, hjortron, kvanne, havtorn och fjällsyra är självklara som smakkombinationer till ren, fjällröding och älg. Här känner du tydligt kopplingen mellan den mat du äter och platsen du befinner dig på, det blir inte mer nära och äkta än så här. Avsmakningsmenyn på nio rätter är att rekommendera men det finns också en generös à la carte-meny. Till förrätt kan du exempelvis välja en gudomlig tataki på fjällröding med havtorn och picklad kvanne eller blodplättar av renblod med späda fjällbjörksskott. Bland varmrätterna hittar du gurpi, en traditionell samisk korv på kallrökt ren, med långbakad rotselleri och lingon. Även dryckesrekommendationerna är valda med stor omsorg, till exempel ett vin från Etna som gifter sig fantastiskt till blodplättarna. Ett plus för de lokala och alkoholfria alternativen och ett stort utbud av lokalt öl från grannbyn Klövsjö. Självklart avslutas även middagen med samiskt fjälltema som en crème caramel i fjällbjörkssirap och rivet torkat renkött eller en alldeles utsökt tartlette fylld med kvannecurd och italiensk maräng som serveras med kvannesorbet. Vilt och vackert värt en omväg.

 • Hävvi i Glen
 • Hävvi i Glen

Hitta hit

62.959060413.6288103

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..