Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

AG, Stockholm - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: En klass ner

30 nov 2017
Recension: 
Tyvärr en besvikelse. Hade verkligen sett fram mot besöket på köttpalatset. Tyvärr var den polska entrecoten så seg att morakniven inte gick igenom senorna. Potatisen kom inte fram i tid och alla drycker fick man be om två gånger. Notan landade på 900 spänn trots klagomål. Goda kräftor till förrätt och fantastiskt bra barolovin till det sega köttet, men huvudnumret svek dessvärre. /Niklas

Recenserad av: Niklas

 

Stångs Magasin, Linköping - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

28 nov 2017
Recension: 
Förra året skulle jag ha sagt att de är i rätt klass, i år är de snarare ett snäpp upp. Både fisk och kötträtter var välbalanserade och med innovativa smaker. Servicen var prickfri, med personligt engagemang som imponerade i hur mycket personalen ansträngde sig för att alla gäster skulle trivas. Efterrätterna var tidigare mer standardsöta, men nu har kocken hittat en högre växel och vågat släppa loss mer vuxna smaker.. En personlig favorit blev deras Skagenröra, som tagits med lite nya smakvarianter, den var begärligt god. Stort plus för den gedigna kunskap personalen hade om vad en gravid vågade äta och inte på menyn, de hade koll även på mer ovanliga risker kring var listeria kan gömma sig. De har en mycket mysig lokal som även inretts för att passa in, bland grova bjälkar och djupa fönsternischer.

Recenserad av: Kicki

 

Minh Mat, Stockholm - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: En klass upp

23 nov 2017
Recension: 
En pärla som förtjänar större uppmärksamhet. Maten och dess smaker är en stor upplevelse. Alla fina råvaror, örter och kryddor kan urskiljas separat och tillsammans blir det genialt. Det som skapas i köket på Minh Mat är stor konst som håller en helt annan nivå än andra restauranger i med samma inrikting. Maten, presentationen av den och den varma personalen gör det till en väldigt behaglig och avslappnad upplevelse. Något som inte är helt vanligt när man serveras mat i toppklass. Vi går tillbaka, gång på gång och blir aldrig besvikna. Passionen bakom den här lilla krogen märks hela vägen ut på tallrikarna.

Recenserad av: Jenny

 

SMAK , Stockholm - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: En klass ner

13 nov 2017
Recension: 
Förväntningarna var höga, men leveransen haltade. Valde 7-rätters menyerna med tillhörande vinpaket, och en av oss åt vegetariskt/veganskt. Servicen var rörig, maten presenterades inte förrän vi uttryckligen bad om det. Vinpaketet serverades, men ingen var intresserad av att berätta något mer. Vi väntade på rätt 2 (av 7) en timme! Maten var god, men den vegetariska kan få mycket bättre harmoni.

Recenserad av: Kerstin

 

Minh Mat, Stockholm - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: Rätt klass

13 nov 2017
Recension: 
Lika Vackert att titta på som Ljuvligt gott att äta. Vi valde 6st smårätter för att bredda perspektivet då ingen av oss ätit Vietnamesiskt tidigare. Friterade lotusblommor med tillbehör på rischips öppnade gommen tillsammans med det mycket trevliga portugisiska vita vinet. Sommar och Höstrullar, jätteräka respektive brässerat fläsk. Små konstverk med spröt av tunna, långa svampar och koriander. Smakexplotioner med såser som matchade ingredienserna perfekt. Grodan, något jag velat prova så länge smälte i munnen och jag nibblade Länge på benen för att få loss eventuella rester. Kvällens munsbit, kammussla med vaktelägg. "Så mycket smak på pytteliten matlagningsyta" (Aladdin-referens). Jag ville inte tugga färdigt. Ankbröst med bananblomma, morot, lotusstjälkar, färska örter, polkabeta mm.. Sagolikt avslut på en perfekt, men alldeles för kort eftermiddag. Enda nackdelen var att vi var tvungna att lämna bordet till nästa sittning och inte kunde göra omstart. Rekommenderas!

Recenserad av: Joachim

 

R C Chocolat, Sigtuna - Nu: Mästarklass
GG-rekommendation: En klass ner

10 nov 2017
Recension: 
Torra gamla bullar och för liten latte i förhållande till pris. Stökigt trots halvfullt och mycket personal. Atmosfären känns inte särskilt välkomnande - man känner att de vill ha snabb omsättning av gäster. Smörgåsarna var slut för dagen och de kunde inte göra nya. När vi gick ställde de fram ett helt fat med nygjorda smörgåsar...snopet! Bristen på service gör att jag rekommenderar en klass ner för detta omysiga café.

Recenserad av: Petra

 

Bastard Mat & Vin, Malmö - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: Rätt klass

8 nov 2017
Recension: 
Tre år sedan förra besöket. Då en upplevelse med förtjusande överraskningsmoment. Vad har hänt sedan dess? Håller de måttet? Lokalen är lika välfylld och sorlet skvallrar om en engagerad publik till det lilla men så välbemannade köket. Menyn gör valet omöjligt för en inbiten matnörd. Chefs menu räddar ännu en gång situationen och vi lägger våra uppskruvade förväntningar i kockarnas kompetenta händer. Vegetabilier spelar en stor roll i den gastromusikal i tre akter, som utspelas på vårt bord med udda stolar. Runt oss böljar diskussioner om råvaror och vinval. Den kunniga personalen ger oss en välkomponerad bukett naturviner till de olika rätterna. Så, ja, visst håller de måttet.

Recenserad av: Per-Anders

 

SAV, Tygelsjö - Nu: Mästarklass
GG-rekommendation: Rätt klass

29 okt 2017
Recension: 
En pirrande upplevelse för alla sinnen. Maten är fantastiskt, omgivningen mysig men pricken över i för denna restaurang är Alexander och Sven som ger så mycket av sig själva och bjuder på historier om restaurangen, erfarenheter och skratt bland gästerna. Har besökt restauranger med samma kvalitet tidigare, men dessa kan inte mäta upp med den personliga touch som restauranger även erbjuder. SAV måste helt enkelt upplevas.

Recenserad av: Isabelle

 

Den Gyldene Freden, Stockholm - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: En klass ner

22 okt 2017
Recension: 
Fin miljö. Något otålig men vänlig service. ”Klassisk svensk matlagning” var ok sill, kompakta köttbullar, för enkel äppeldessert. "Kräftor, krabba & hummer” var en slags skagenröra så hummern drunknade i majonnäs. Fisk- och skaldjursgrytan smakade bara krossad tomat. Snällt att bjuda på kaffet, men hellre hade vi ätit god mat. Hade förväntat avsevärt mer av en restaurang i ”mycket god klass” och har fått godare mat på ”bra ställen”.

Recenserad av: Jens

 

Sjömagasinet, Göteborg - Nu: Mästarklass
GG-rekommendation: En klass ner

21 okt 2017
Recension: 
Maten fantastiskt god och vår somelier var en klippa. Vi ville äta menyer, men tyckte det räckte med en flaska vin till den fiskrika menyn. Där fick vi god hjälp att hitta rätt. Det som däremot förskräckte var serveringen. Fick en meny i handen och sen fanns vi inte mer. Allting tog tid, var okoncentrerat och allmänt struligt trots att det inte var fullt. Vi hade lyckligtvis inte bråttom.

Recenserad av: Lars

 

White Guide Presentkort